De “geboorteakte” van de wijngaarden van Mandois gaat terug naar 1735, toen de familie besloot enkele wijngaarden in de Champagne te bemachtigen. In die tijd bezat en bewerkte Jean Mandois enkele percelen wijngaard op de heuvels van Epernay.
1860 was een revolutionair jaar in de lange familiegeschiedenis. Dit was het jaar waarin de achterkleinzoon van Jean Mandois, Victor Mandois, het besluit nam om de wijnen van de Champagne in Epernay te vinifiëren en te verkopen. Dankzij Victor’s passie voor zijn vak, gedeeld door de volgende generaties die door zijn werk werden geïnspireerd, is Champagne Mandois nu over de hele wereld verkrijgbaar en staat het bekend als een van de grote Champagnehuizen.
De gebruikte druiven komen van wijngaarden die zich uitstrekken over ruim 40 hectare in Pierry, Chouilly en Vertus. Mandois streeft voortdurend naar superieure kwaliteit en hanteert daarbij strikte richtlijnen die door de oprichter zijn geïntroduceerd. Hierdoor blijft de kwaliteit van de champagne voortdurend op een hoog niveau.
die worden gebruikt zijn afkomstig van 36 hectare eigen wijngaard in Pierry, Chouilly en Vertus. Alles wordt in het werk gesteld om tot een superieure kwaliteit te komen. Onder het strenge beleid dat is gevormd door de oprichter, zal er alles aan worden gedaan om de kwaliteit op een hoog en constant niveau te houden en deze aan te kunnen bieden.
Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!