Baglio di Pianetto

De wijnen van Baglio di Pianetto zijn het resultaat van respect voor het wijngebied, een uniek terroir, maar bovenal een verbonden familie die in de lokale gemeenschap verankerd is

Baglio di Pianetto
Baglio di Pianetto

Waar het begon

Het begon allemaal in de jaren veertig, toen graaf Paolo Marzotto als kind zijn moeder vroeg om een fles wijn voor hem te kopen tijdens hun reis naar Sicilië. Wat voor een opwelling had kunnen doorgaan, bleek na verloop van tijd een grote passie en een diepe liefde voor een bergachtig terrein gewijd aan de kunst van duurzame wijnbouw, met respect voor het milieu en de hele gemeenschap die daar leeft. Jaren van investeringen, studies en innovaties volgden: ambitieuze projecten gedreven door de sterke waarden die een heel gezin deelt. Inmiddels staat Grégoire Desforgers als derde generatie van de familie Marzotto aan het roer. Als kleinzoon van de oprichters Florence en Paolo Marzotto heeft Grégoire, die altijd al geïnteresseerd was in de horeca, van zijn grootvader een diepe passie geërfd voor het Sicilië dat nog ontdekt moest worden.

Het terroir

Het heuvelachtige amfitheater dat de gebieden Santa Cristina Gela en Piana degli Albanesi omarmt, is een waar natuurlijk mozaïek van biodiversiteit. Hier worden de wijngaarden, voortdurend gestreeld door de wind, blootgesteld aan een breed temperatuurbereik tussen dag en nacht en groeien ze op kleigrond die buitengewoon rijk is aan mineralen: dit zijn ideale omstandigheden voor het verkrijgen van wijnen met een uniek aromatisch profiel. 

Populaire wijnen van Baglio di Pianetto

Grillo Baglio di Pianetto

Baglio di Pianetto

Grillo

Nero d'Avola Baglio di Pianetto

Baglio di Pianetto

Nero d'Avola

Syrah Baglio di Pianetto

Baglio di Pianetto

Syrah

Frank Wijnhandel van Ouwerkerk
frank weijers

Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM