Wijnnieuws: Wijnhandel van Ouwerkerk nu importeur van Domaine de Pellehaut
01-05-2024
Domainedepellehaut1

Mooi nieuws! Na al een tijdje met succes de Chardonnay van Domaine de Pellehaut te importeren in Nederland, heeft Domaine de Pellehaut Wijnhandel van Ouwerkerk gekozen als importeur van alle wijnen voor de Nederlandse markt. 

Maak kennis met Domaine de Pellehaut

Domaine de Pellehaut wordt sinds 1950 gerund door de familie Béraut. Oprichter Gaston Béraut bouwde het domein in de jaren daarna geleidelijk uit nieuwe gronden, waardoor de totale oppervlakte van het domein verdubbelde van 150 naar 300 hectare, waarvan 50 hectare wijngaarden. Hij startte aanvankelijk met het distilleren van armagnac, maar, in het begin van de jaren 1980, toen zijn armagnacs succes begonnen te boeken in proefwedstrijden, vroeg het domein certificering aan voor zijn wijnen onder de appellation Vins des Côtes de Gascogne.

In de jaren daarop werden deze inspanningen doorgezet en breidde de familie uit met zonen Martin en Mathieu, die in de wijngaard hun eerste babystapjes zetten en spelletjes speelden. Inmiddels runnen de twee zoons het familiedomein al twintig jaar met eenvoud en gedrevenheid.

Lees hier meer over Pellehaut

Domainedepellehaut2
Domaine de Pellehaut
Domaine de Pellehaut

Harmonie de Gascogne

Naast de prachtige Chardonnay van Domaine de Pellehaut, hebben we vanaf nu ook een aantal prachtige nieuwe ‘instapwijnen’ van het wijnhuis: Harmonie de Gascogne. Deze wijnen hebben een mooie-prijskwaliteit verhouding en zijn perfect voor het voorjaar en de zomer. De rosé en witte wijn zijn mooi fris en de rode wijn is heerlijk zacht. Kortom, de perfecte wijn om te drinken tijdens een zomerse borrel of tuinfeest.

Deel deze pagina

Ouwerkerk Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de laatste aanbiedingen en wijnfeitjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM