Weingut Kummer

Met passie en betrokkenheid hebben de vijf generaties wijnmakers in de familie de eeuwenoude traditie van het wijnmaken in de regio Neusiedlersee-Seewinkel voortgezet en geperfectioneerd.  Van vele wijnproeverijen met hun ouders en grootouders, maar ook van hun weer- en werkboeken die jarenlang zijn bewaard, weten ze hoe het karakter van elke jaargang zich heeft ontwikkeld. Met deze kennis en eigen ervaring en een speciale touch en intuïtie weten ze jaar na jaar geweldige wijnen te creëren.

Weingut Kummer

Een familie die blijft vernieuwen

Johannes en Ramona Kummer experimenteren met verschillende en nieuwe druivensoorten en werken aan de ontwikkeling van de wijngaarden en in de wijnkelder. Op deze manier blijven ze zichzelf en de wijnen vernieuwen.

De redelijk kleine omvang van het ‘weingut’ past goed bij de hoge kwaliteitseisen die zij stellen. Ze laten de druiven groeien en rijpen met zo min mogelijk interventie in de wijngaard. Ze controleren het rijpingsproces in de kelder met de grootst mogelijke zorg. Zo zijn ze in staat om wijnen van uitstekende kwaliteit te maken. Ze hebben ook veel aandacht voor perfecte hygiënische omstandigheden in de kelders om de wijnen frisheid, levendigheid en ook het aroma te geven dat kenmerkend is voor elke druivensoort.

Het geheim van hun mooiste wijnen is ook het snoeien van de wijnstokken, de vitaliteit van de wijnstok concentreert alles wat de druivenstok absorbeert van de zon, water en voedingsstoffen in slechts een paar druiventrossen.

Populaire wijnen van Weingut Kummer

Zweigelt

Weingut Kummer

Zweigelt

Gruner veltliner 2020 (1)

Weingut Kummer

Gr¨uner Veltliner

Scheurebe

Weingut Kummer

Schreurebe

Frank Wijnhandel van Ouwerkerk
frank weijers

Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM