Kopke

Ons partnerschap met Kopke begon in 1953 toen we de samenwerking sloten om als enige wijnhandel in Nederland Kopke port te mogen importeren. Kopke heeft een enorm rijke geschiedenis en is nu, 70 jaar laten nog steeds een van onze meest gekoesterde partners.

Kopke Port
Kopke Quinta Sao Luiz

Het oudste porthuis ter wereld

Kopke is 's werelds oudste porthuis en werd in 1638  opgericht door Nicolau Köpke. Hij verscheepte de eerste portwijn naar het noorden van Europa. ⁠De aankoop van een boerderij in de Douro in 1781 is het begin van de overgang van een wijninkoopbedrijf naar een grote producent. Portwijn wordt geleidelijk de focus van het bedrijf en vertegenwoordigt al snel de hoofdactiviteit. Nicolau Kopkë & Co. is een voorbeeld van innovatie en produceert en verzendt zijn wijnen binnen hetzelfde bedrijf.

Het bedrijf focust zich langzaam maar zeker steeds meer op Port en al snel vormt het de hoofdactiviteit. Nicolau Kopkë & Co. is een toonbeeld van innovatie en produceert en verzendt zijn wijnen binnen hetzelfde bedrijf.

Quinta Sao Luiz

In 1922 wordt Quinta de São Luiz aangekocht, dit is sindsdien de plaats geworden waar alle DOC Douro-wijnen van Kopke worden geproduceerd. Grote kenners van Douro-wijnen erkennen dit landgoed al jaren als een van de belangrijkste in de regio, vanwege de kwaliteit van de bodem en de wijnstokken en vanwege de tradities. 

Meer dan 70 jaar partnerschap met van Ouwerkerk

Ons partnerschap met Kopke is er één die voor ons heel bijzonder is. In 1953 sloten we de samenwerking om als enige wijnhandel in Nederland Kopke port te mogen importeren. Nu 70 jaar laten is Kopke nog steeds een van onze meest gekoesterde handelspartners. Als oudste porthuis ter wereld heeft Kopke een enorm rijke geschiedenis. Toch weten zij ieder jaar weer te innoveren met de tradities in het achterhoofd. 

Populaire port van Kopke

KOPKE 10 years white port

Kopke

Kopke 10 Years Old White Port

Kopke port 10 years old tawny

Kopke

Kopke 10 Years Old Tawny Port

Kopke Reserve Ruby Port

Kopke

Kopke Reserve Ruby Port

Frank Wijnhandel van Ouwerkerk
frank weijers

Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM