De stamboom van de familie Boeckel dateert uit de 16e eeuw. De Boeckels waren slagers van vader op zoon. Historisch gezien exploiteren de meerderheid van de families in Mittelbergheim naast hun gewone beroep, een paar percelen wijnstokken waarvan ze de wijn verkopen via een “gourmet” (makelaar). Frédéric Boeckel werd slager en herbergier zoals zijn voorouders, werd een fijnproever en vervolgens een wijnhandelaar en richtte de commerciële onderneming op in 1853.
Tegenwoordig staat de vijfde generatie aan het roer met Jean-Daniel en Thomas Boeckel, die worden bijgestaan door vader Emile.
De prioriteit is om het het bedrijf te moderniseren om concurrerend te blijven in een veranderende wereld, met behoud van het onschatbare erfgoed dat door de vorige generaties is nagelaten. Het Domaine heeft nu 24 hectare wijnstokken geteeld in de biologische landbouw. Terwijl het bedrijf blijft moderniseren waken zij ook over de tradities die van vader op zoon zijn doorgegeven. Een erfenis die ze willen bewaren, is die van het produceren van droge en elegante witte wijnen die het terroir van de Alsace het beste weerspiegelen.
Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!