Altijd al willen weten hoe het er tijdens de oogst bij Kopke aan toe gaat? Afgelopen week reisden we samen met drie eigenaren van Alexanderhoeve winkels en hun partners af naar Kopke om Quinta Sao Luiz te bezoeken tijdens de oogst. We geven je een exclusief kijkje achter de schermen.
De drie winkel eigenaren waren de winnaars van een winactie die we in het voorjaar speciaal voor Alexanderhoeve organiseerden. Na een paar maanden wachten was het dan eindelijk zover: De reis naar Porto. Met z'n zevenen stappen we in het vliegtuig om in de middag te landen in Porto, wat we de eerste nacht meteen verlaten voor een nachtje op de Quinta, net buiten de stad.
We komen aan op het prachtige Quinta Sao Luiz, waar de wijngaarden van Kopke zich bevinden en de oogst in volle gang is. Jaarlijks worden hier alle druiven geplukt met de hand om het karakter en de kwaliteit van het land zo goed mogelijk bewaard te laten blijven. We krijgen een rondleiding langs de druivenstokken en nemen natuurlijk de proef op de som tijdens een proeverij. Aan het einde van de avond worden we nog getrakteerd op een prachtige zonsonderang.
TIp: Wist je dat je zelf ook een verblijf bij Quinta Sao Luiz kunt boeken? Je vindt meer informatie op de website van Kopke.
Lees verder onder de foto's
De volgende ochtend nemen we een nog dieper kijkje achter de schermen. We krijgen alles te zien, van de persing van de druiven tot aan de fermentatie en proeven een aantal samples port direct uit de tanks. We wandelen langs de vaten waar liters port in worden gerijpt die straks weer in onze winkel te vinden zijn.
Op de laatste dag neemt Kopke ons nog mee naar de locatie waar alle wijn wordt geproduceerd en verpakt. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat alle port labels van Kopke met de hand geschild worden. Uiteraard mogen we het ook even zelf proberen, maar zo snel schilderen als de echte kenners lukt ons nog niet.
Op de hoogte blijven over de laatste aanbiedingen en wijnfeitjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief!