Bij het gebruik van deze website bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.
×
 

Zoek wijn

  • Gebied
  • Wijnhuizen
  • Jaargang
  • Kleur
  • Druif
  • Appellation

Bordeaux de maucaillou

  • € 0,00

Bordeaux de maucaillou - bordeaux-rouge-moulis-et-macou-en-medoc-bordeaux-de-maucaillou (Chateau Maucaillou mdc). Een zogenaamde ?tweede? wijn die afkomstig van het beroemde Château Maucaillou in Moulis en Médoc, dat al jaren lang in eigendom is van de fa

Verlanglijst

Product vergelijk

Stel een vraag

Excl. BTW: € 0,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Merk: Chateau Maucaillou mdc

Art.Nr.: bordeaux-rouge-moulis-et-macou-en-medoc-bordeaux-de-maucaillou

Tags:  BordeauxmaucaillouFrankrijkChateauMaucailloumdc

Een zogenaamde tweede wijn die afkomstig van het beroemde Château Maucaillou in Moulis en Médoc, dat al jaren lang in eigendom is van de familie Dourthe.

De naam ?Maucaillou? is in de Middeleeuwen ontstaan, toen boeren in de regio hun streek als  ?mauvais cailloux? omschreven. Mauvais cailloux = slechte stenen ofwel slechte kiezelrijke grond . De bodem was te arm om er graan te verbouwen. Wonderlijk genoeg bleek later, dat de wijnstok hier juist wèl goed kon gedijen. Immers:  hoe armer de grond, des te harder de wijnstok moet werken en hoe beter als gevolg daarvan de wijn wordt.

De wijn wordt gemaakt van 3 druivenrassen die de perfecte kwalitiet van de ze wijn prima waarborgen:  45% Cabernet Sauvignon, 43% Merlot en 12% Cabernet Franc.

De Bordeaux de Maucaillou wijn heeft een volrode kleur, verleidelijke aroma?s  van rode bosvruchten en een fraaie, evenwichtige en lang aanhoudende afdronk met zachte tannines. De wijn laat zich uitstekend combineren met gerechten van wit en rood vlees, met wild en met een gevarieerde kaasschotel.

Specificaties
Appellation Bordeaux Rouge Supérieur
Druif Blend van meerdere druivensoorten
Kleur Rood
Verpakking
Verpakking doos
Afsluiting Kurk
Aantal per verpakking 6

Recente Vragen

Stel een vraag over dit product

Beoordelingen

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!