Bij het gebruik van deze website bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.
×
 

Zoek wijn

  • Gebied
  • Wijnhuizen
  • Jaargang
  • Kleur
  • Druif
  • Appellation

Château Brane Cantenac

  • € 0,00

Château Brane Cantenac - bordeaux-rouge-margaux-chateau-brane-cantenac (Chateau Brane Cantenac mdc). 85 hectare 70% Cabernet Sauvignon 20% Merlot 10% Cabernet Franc In 1838 publiceerde baron Hector de Brane een open brief in Le Producteur, met de aank

Verlanglijst

Product vergelijk

Stel een vraag

Excl. BTW: € 0,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Merk: Chateau Brane Cantenac mdc

Art.Nr.: bordeaux-rouge-margaux-chateau-brane-cantenac

Tags:  ChâteauBraneCantenacFrankrijkChateaumdc

85 hectare
70% Cabernet Sauvignon
20% Merlot
10% Cabernet Franc
In 1838 publiceerde baron Hector de Brane een open brief in Le Producteur, met de aankoniging dat Ch. Gorse-Gui voortaan Ch. Brane-Cantenac zou heten. De afgelopen vier jaar had de baron namelijk zoveel veranderd, dat er volgens hem sprake was van een vrijwel geheel nieuwe bezitting. Bovendien, zo schreef hij, was de naam Brane beslist niet minder dan die van Gorce. Toen al was de wijn geurig, verfijnd en delicaat. Als een zachte westenwind de eerste lentegeuren naar Cantenac bracht, zei men:?Baron de Brane steekt zijn wijnen over.?
De huidige vorm van deze Margaux is doorgaans die van beminnelijke, niet buitengewoon geconcentreerde of geschakeerde lichtgewicht, soms zelfs wat mager. Vollere, boeiender wijnen komen echter voor, en onder leiding van Sophie Lurton wordt ondermeer gewerkt aan een verhoging van de kwaliteit van de druiven, via herplantingen en het aanleggen van een drainagesysteem. Vanwege het tere karakter van de wijn blijft de vatlagering beperkt tot 6 maanden, zij het wel in voor een derde à de helft nieuwe barriques.

Diverse jaargangen beschikbaar

Specificaties
Appellation 2-ième Gr. Cru Classé
Druif Blend van meerdere druivensoorten
Kleur Rood
Verpakking
Verpakking kist
Afsluiting Kurk
Aantal per verpakking 12

Recente Vragen

Stel een vraag over dit product

Beoordelingen

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!