Peter den Besten Wijnhandel van Ouwerkerk

Peter

Bedrijfsleider

Ik ben Peter den Besten, bedrijfsleider bij Wijnhandel van Ouwerkerk. In mijn rol houd ik me bezig met veel verschillende aspecten binnen van Ouwerkerk, waaronder de winkel, marketing en inkoop van nieuwe wijnen. Dat doe ik nu al 18 jaar. 

Waar komt je passie voor wijn vandaan?

Toen ik op mijn zeventiende in de horeca ging werken, kwam ik al snel in aanraking met mooie wijnen en ontstond de passie voor wijn. Na een aantal jaar werd ik sommelier bij een gerenommeerd restaurant en weer een aantal jaar later besloot ik om van mijn passie mijn werk te maken. Sindsdien werk ik al ruim vijfentwintig jaar met enorm plezier in de wijnhandel. 

De favoriete wijn van Peter

Mijn favoriete wijn is afhankelijk van het seizoen en het moment.  Als heerlijke drinkwijn kan ik enorm genieten van de Raimat Garnatxa uit Costers del Segre, een frivole, soepele en ronde wijn die gemaakt is om gewoon van te genieten. Raimat produceert ook de Turons de Vallcorba Tinto uit dezelfde streek. Bij een mooi diner is deze prachtige wijn, met veel power en zachte tannines, zeker één van mijn favorieten.