Frank Wijnhandel van Ouwerkerk

Frank

Verantwoordelijke proeverijen & verkoop winkel

Hallo, mijn naam is Frank Weijers en ik werk sinds juni 2022 bij Wijnhandel van Ouwerkerk. Ik ben mede verantwoordelijk voor de winkel en daarnaast verzorg ik ook wijnproeverijen. 

Waar komt je passie voor wijn vandaan?

Mijn passie voor wijn is onstaan toen ik twintig jaar was en werkte in de retail telecom. Tegenover mijn winkel zat een slijter en na een tijdje raakte ik bevriend met de eigenaar. Hij heeft mij kennis laten maken van de wijnwereld en zijn zelfs samen op wijntripjes gegaan.

Hierna besloot ik mijn passie uit te breiden en volgde ik de SDEN3 wijncursus en behaalde in 2018 de Vinologenopleiding. Zo ruilde ik de telecomsector in om fulltime in de wijnwereld te gaan werken. 

De favoriete wijn van Frank

Mijn favoriete wijn is de 10 years Old White Port van Kopke. Witte Port is een stuk minder populair dan de rode variant, maar deze 10 jaar oude witte Port heeft ontwikkelde aroma’s van hazelnoot, karamel en vanille dankzij de houtrijping. Een echte must-try dus!

Heerlijk bij lekkere desserts met bijvoorbeeld witte chocolade. Drink het af en toe, dan blijft deze Port een leven lang bijzonder! Heb je een speciale gelegenheid of mooi diner? Dan is een White Colheita nóg specialer…